Corona update 14-10-20

Corona update 14-10-20

Goed nieuws

We blijven open! Wat een opluchting: de fitness en de individuele groepslessen kunnen door gaan.Het feit dat we open mogen blijven is een groot compliment aan onze sporters en personeel voor het naleven van de RIVM richtlijnen. Helaas moet onze horeca wel gesloten blijven en mogen alleen de trainingen in de sporthal doorgaan voor mensen van onder de 18 jaar.

Maximaal aantal personen

In de fitness geldt een maximum van 30 personen en de 1,5 meter afstand van elkaar houden is nog steeds de norm. Als er toch het maximale aantal van 30 personen komen sporten, overwegen we om een tijdslot toe te passen en moeten leden zich weer gaan aanmelden om te komen fitnessen. Maar voor nu is dat niet nodig.

Groepslessen

Voor al onze groepslessen binnen geldt: 1,5 mtr. onderlinge afstand en maximaal 30 personen per ruimte. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan. Let op sommige lessen zijn drukker dan andere. Vindt u de groepsles te druk? Dan kunt u ook overstappen naar een andere groepsles in de week die minder druk is. Als u niet vast op de lijst van een groepsles staat of u niet heeft aangemeld kunt u niet meedoen met de les. U kunt dus niet zomaar binnen lopen. Bij sommige groepslessen kunnen door de 1,5 meter regel, maar de helft van de toegestane groepsgrootte meedoen. Bent u verhinderd, dan moet u zich afmelden voor de groepsles.

Squash

Helaas mag vanaf vanavond 22.00 uur geen squash meer worden gespeeld. Bij squash kan men namelijk geen 1,5 meter onderlinge afstand houden.

Om meer ruimte in de fitness te creëren zal de squash ruimte ingericht worden als krachthonk/functionele trainings ruimte.

Kleedruimtes gesloten

De kleedkamers zijn gesloten. Helaas mogen ook de douches en de toiletten in de kleedruimtes niet gebruikt worden. De toiletten bij de ingang zijn wel nog toegankelijk. In het sportcafé kunt u uw jas ophangen en je buitenschoenen wisselen met binnenschoenen. Uw portemonnee, telefoon etc. kunt u kwijt in de kleine lockers naast de ingang van de fitness.

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes. Dit houdt in dat u een mondkapje moet dragen vanaf de entree, in het horecagedeelte en in de gangen. In de sporthal, fitnessruimte, spinning en aerobicsruimte is het dragen van een mondkapje niet verplicht, maar het mag wel. Gaat u bijv. vanuit de fitness naar de wc, dan moet u wel weer een mondkapje opzetten.

Hygiëne

We doen nog eens een dringend beroep op een ieder om zich aan de volgende hygiene richtlijnen te houden:Blijf thuis bij klachten zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten. 1,5 meter afstand houden van elkaar. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en maak voor én na gebruik de handvatten van de apparaten schoon. Leg altijd een handdoek op uw toestel.

We moeten dit samen doen!!

Team Gitek