Waarom het opbouwen van kracht met één been tegelijk cruciaal is voor hardloopvoorbereiding

De manier waarop we vaak krachttrainen voor hardlopen is met tweebenige oefeningen zoals squats, deadlifts en hipbridges. Maar als je tijdens het hardlopen een stilstaand beeld van jezelf zou nemen, zouden je beide voeten op geen enkel moment tegelijkertijd op de grond staan.

“Terwijl je rent, raakt één been de grond terwijl het andere been naar voren beweegt, dus hardlopen is technisch gezien een beweging met één been”, zegt Barry’s trainer en Nike-loopcoach Sashah Handal.

Daarom zegt Handal dat het van cruciaal belang is om één kant van het lichaam tegelijk te trainen, zodat elk been zelfstandig uithoudingsvermogen kan opbouwen. Anders is het te gemakkelijk voor de sterkere kant om het over te nemen tijdens krachttraining, waardoor je scheef blijft.

“We willen ervoor zorgen dat elk van die benen is voorbereid”, zegt Handal.

In haar nieuwste trainingsvideo als onderdeel van Well+Good’s maandlange hardloopviering, de Verenigde Staten van hardlopen, deelt Handal haar favoriete bewegingen om het lichaam te mobiliseren, te activeren en voor te bereiden op succes tijdens lange runs. Je kunt deze video van 15 minuten doen als warming-up voor een run, of op dagen tussen runs als onderdeel van een hardloopspecifieke krachttrainingsroutine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *