Laten we het opsplitsen: hier leest u hoe u daadwerkelijk een halter grijpt

De dumbbell snatch is een echte beweging voor het hele lichaam. Het werkt je onderlichaam, bovenlichaam en kern bij elke herhaling. Het zal je spieren versterken en je hart sneller laten kloppen. Wat is er niet om lief te hebben?
Welnu, de complexiteit kan een beetje overweldigend worden. Het is een samengestelde beweging, wat betekent dat het verschillende oefeningen in één combineert. Dat is een deel van wat het zo effectief maakt, maar het betekent ook dat er veel manieren zijn waarop je het onbewust verkeerd kunt doen.

“De ruk is echt een geweldige, explosieve en krachtige beweging van het hele lichaam”, zegt sessietrainer Kat Atienza. “Maar het heeft veel gecompliceerde onderdelen.”

Volgens Maillard Howell, eigenaar van Dean CrossFit en oprichter van The Beta Way, omvat een dumbbell-snatch drie afzonderlijke elementen. “De snatch is een dynamische beweging die een sterk ontwikkeld gevoel van proprioceptie, techniek en explosieve snelheid vereist, waardoor het gewicht boven je hoofd gaat”, vertelde Howell eerder aan Well+Good. Proprioceptie betekent een gevoel hebben om te begrijpen waar onze lichamen zich in de ruimte bevinden, techniek verwijst naar de juiste vorm en explosieve snelheid, nou, je snapt het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *